At TREENEA, we have made supplements the focus of all our energy, quality and know-how for nearly a century. We are fully committed to putting all our expertise and research resources to work for the well-being of men and women, in all their diversity, around the world.
"Minyak Kelapa Dara adalah Minyak Paling Menyihatkan di dunia"
Dr. Bruce Fife, Doktor Naturopati – USA

"Minyak Kelapa Dara mempunyai sifat-sifat anti-virus, anti-bakteria, anti-kulat dan anti-parasitsemulajadi yang membantu mengawal berbagai penyakit
" Dr. John J. Kabara, Professor Emeritus, Michigan State University and Consultant to Private Industries, Universities and Government Agencies, Galena, Illinois, USA.

"Minyak Kelapa Dara adalah makanan berfungsi yang memberi pelbagai khasiat kesihatan
" Dr. Mary Enig, Universiti Maryland USA

Sunday, 23 March 2014

SENARAI AGEN & LOKASI

UPDATE ! !

Berikut adalah senarai agen berdaftar dengan kami - Dealer TREENEA ALOR GAJAH. Jika korg berdekatan dengan diorg, bole pick/cod je VCOA dgn diorg k..

Perkhidmatan cepat, mudah dan mesra :)

PUTRAJAYA DAN SELANGOR

Fazillah (PUCHONG / CYBERJAYA) - 01.62086700
Syahida (Precint 8 Putrajaya) - 012.3915819
Baizura (Putra Perdana Puchong) - 013.2061880
Kak Enni (Precint 11) - 013.9554288
Mimie (Precint 9 dan JPJ Putrajaya) - 011.12819525
Leza (Putrajaya dan Gombak) - 012.3634356
Ruwaida (SEPANG / NILAI) - 017.9377525
Rohaya (KOTA WARISAN / BBST) - 019.4949043
Murad (Kajang / Bangi / Cyberjaya) - 013.6360949
Zullaili ( Subang Bestari ) - 012.4445709
Atirah ( UKM Bangi ) - 013.4454348
Azura ( Salak Tinggi ) - 016.9220795
Sufi ( Cyberjaya ) - 013.3696857

KL
Arina (UM) - 012.3933014/013.3861088
Sha ( RHB Jalan Tun Razak ) - 012.5959125

NEGERI SEMBILAN
Azerai ( Seremban ) - 012.5409954

KEDAH/PULAU PINANG

Sarah ( LUNAS / KULIM) - 017.4135820
Syahida (Kepala Batas Penang) - 012.3915819
Suria (Sungai Bakap) - 013.3215832
Diyana (Bukit Mertajam) - 012.5848935
Nani ( Pulau Pinang ) - 012.4287238
Rashidah ( Yan / Sungai Petani ) - 012.2768712

IPOH

Mazuan (IPOH) - 017.5603169
Tengku Balqis (TELUK INTAN) - 014.9055644

MELAKA

Ain (MITC / UTEM / MUAR) - 017.6595393
Zurainah (BUKIT KATIL MELAKA) - 017.7626061
Arina (Gadek, Alor Gajah) - 012.3933014 / 013.3861088
Kak Syima (Cheng / Bukit Rambai) - 013.9232859
Kak Mas ( Peringgit Melaka) - 010.2129569
Ain ( Ayer Molek ) - 013.3546537
Ana ( Krubong ) - 017.6664571

JOHOR

Siti Nur Ismail (Batu Pahat) - 017.6865129
Zarina (JB) - 019.7273888

KELANTAN

S.Santhi (Kota Bharu) - 017-9245879

SABAH
Suriati ( Nabawan ) - 019.7125969

SARAWAK
Shazrina ( Sarikei ) - 013.5611836


Utk yang berminat nak menjana pendapatan dari kecil hingga ribu2 sebulan, bole PM/SMS/WA sy 0174271383. Insyaallah jika ada usaha, pasti berjaya. 

Utk menjadi AGEN Treenea, pembelian pertama RM300 (10 kotak VCOA), terus akan didaftarkan. Utk next pembelian minima hanya RM150 juga. Tiada yuran keahlian, tiada paksaan utk maintain belian setiap bulan.

Jangan x percaya jika sy katakan ada agen saya pernah buat sales hampir 5k setiap bulan. Jika menjual barang yang baik, jujur dan ikhlas, Insyaallah rezki utk kita akan sentiasa ada :)

Saturday, 22 March 2014

The World Best Oil


Pengambilan VCO Treenea secara konsisten menjanjikan anda kehalusan kulit! Alami perubahan dengan 4 kapsul VCO Treenea setiap hari!

- 100% pati kelapa dara ORGANIK
- 100% SELAMAT untuk semua
- SESUAI untuk lelaki & wanita

Membantu merawat kulit wajah anda & meningkatkan tahap kesihatan dengan makanan yang kaya ANTIOKSIDAN!

ANTIOKSIDAN untuk KECANTIKAN KULIT ANDA
- Mengurangkan JERAWAT
- Mengurangkan PARUT & REKAHAN
- Anti-Penuaan
- Mengekalkan KELEMBAPAN KULIT
- Menyeragamkan STRUKTUR KULIT
- Melindungi kulit daripada SINAR UV



Dapatkan harga menarik dgn menjadi ahli treenea atau mengorak langkah menjadi ahli perniagaan dengan modal serendah RM 300 sahaja.



Produk dan Imej Terbaru Vcoa Treenea

Treenea memperkenalkan IMEJ & PRODUK terbaru yang lebih EXCLUSIVE & ELEGANT!

Sebagai penghargaan, Treenea telah menghasilkan keluaran VCO 120 Softgel (Pek Jimat) yang lebih BERBALOI & MENJIMATKAN.

Hasil inovasi terbaru daripada Treenea, VCO Liquid Pineapple Flavour telah dihasilkan bagi menepati citarasa pengguna. Ia semestinya menjanjikan rasa yang SEDAP & MENYELERAKAN!

VCOAntioxidants (60 Softgel)
✿ RM40 ✿
VCOAntioxidants (120 Softgel) – Pek Jimat
✿ RM75 ✿
VCOAntioxidants Liquid ORIGINAL Flavour
✿ RM40 ✿
VCOAntioxidants Liquid PINEAPPLE Flavour
✿ RM45 ✿

Produk Treenea sememangnya :
✔ HALAL
✔ SELAMAT
✔ BERKESAN
✔ BERKUALITI
✔ KAYA ANTIOKSIDAN



 Dapatkan dari saya  dealer sah Treenea. SMS/wa 0174271383. Agen ari seluruh malaysia amat dialu-alukan :)

Friday, 21 March 2014

Testimoni Hebat

Terbukti #MinyakKelapaDara #Treenea:
- SELAMAT
- BERKESAN
- MUJARAB

VCOA membantu memudahkan proses bersalin , hilangkn keputihan & memudahkan pelawasan ■
Sayang semua, penggunaan vcoa secara konsisten in shaa Allah boleh memudahkan proses berslin dan kurangkan kesakitn.
Bak kt Puan Izan ' tak sedar pun baby keluar ' Alhamdulillah, walaupun memula dah tkut sbb keputihan keluar banyak, rupanya adalh healing crisis. Kalau tak teepaksa ambil ubat insert.
Yg kelakarnya Puan Izan gigih gunting softgel utk mkn minyak. Sabaq je lah
Apepun VçOA mmg terbukti 1001 kegunaan.

Sumber :- fb page Treenea




Vcoa Treenea sesuai untuk seisi keluarga

"...Ayah makan, Mak makan, Anak pun boleh makan!..."

Terima kasih kerana mempercayai Treenea. Inshaa Allah.
Doa, usaha & tawakal harus berjalan seiringan.

#Treenea We Share Because We Care

sumber : fb page Treenea




Friday, 15 November 2013

Kegunaan Kelapa untuk bayi di KERALA, INDIA.

Kegunaan Kelapa untuk bayi di KERALA, INDIA.
oleh Sheela Rani Chunkath, The New Indian Express.

Di Kerala, kelapa dan minyak kelapa digunakan secara meluas. Minyak kelapa digunakan pada rambut dan badan sebelum mandi. Ayurveda menggunakan minyak kelapa secara meluas dalam banyak rumusan mereka.

Ibu bapa di Kerala sering membuat puri dan minyak kelapa mereka sendiri di rumah untuk kanak – kanak atau anak kecil.

Puri Kelapa
Kelapa matang diambil dan isi kelapa dikikis keluar. Isi kelapa kemudiannya dibuat puri menggunakan pengisar ditambah sedikit air untuk menghasilkan ekstrak santan putih. Ini dipanggil 'susu pertama.'

Minyak Kelapa
1. Ambil ekstrak kelapa.
2. Rebus di atas api yang rendah.
3. Selepas kira-kira 1jam setengah minyak perlahan-lahan akan terasing dari puri kelapa.
4. Dalam dua jam, semua minyak akan keluar.
5. Setelah puri kelapa bertukar perang sedikit, anda boleh botolkan minyak tersebut.

Minyak ini adalah seperti emas tulen, kaya dengan nutrien, dengan aroma indah dan rasa sedikit manis.
Minyak tersebut kemudiannya digunakan untuk mengurut bayi yang baru lahir. Kerana ciri-ciri antikulat, antibakteria , dan penyerapan minyak kedalam tisu kulit untuk bayi terus sihat dan bebas jangkitan.

“Saya telah bertukar menggunakan ‘home-made’ minyak kelapa. Selepas menggunakan minyak kelapa pada muka saya, saya tidak lagi suka unutk menggunakan mana-mana krim komersial .“ kata Sheela.


Wednesday, 13 November 2013

MINYAK KELAPA DARA TERBAIK UNTUK IBU & BAYI



Pengambilan VCOAntioxidants (VCOA) atau Minyak Kelapa Dara keluaran TREENEA semasa hamil adalah sangat bagus dan tidak mendatangkan sebarang kemudaratan atau kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa menggunakan sebarang bahan kimia atau pewarna tiruan. 

TREENEA juga adalah sebuah Syarikat Bumiputera dan produk-produknya telah mendapat pengiktirafan sijil HALAL.

Antara kebaikan VCOA untuk ibu mengandung:
- Mengatasi masalah kulit berminyak & kulit kering.
- Menghilangkan strechmark.
- Tiada masalah keputihan ketika hamil.
- Membekalkan tenaga segera yang mencegah rasa letih & mengantuk
- Membantu mengurangkan 'morning sickness'
- Berupaya memperbaiki kandungan asid di dalam rahim & mengimbangi paras hormon wanita yang sentiasa berubah-ubah.
- Mengawal paras hormon dan kesuburan serta meningkatkan metabolisme badan.
- Memudahkan & melancarkan proses ibu bersalin secara normal.
- Mengurangkan risiko komplikasi & mengelakkan kelahiran bayi pramatang.
- Mengurangkan sembelit/buasir yang sering dihadapi kerana ia memperbaiki sistem penghadaman dan pencernaan dalam badan.
- Mengawal kandungan gula dalam darah sepanjang kehamilan.
- Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi semasa hamil.
- Meningkatkan kualiti persekitaran rahim & susu ibu
- Melembutkan kulit bayi & mengurangkan masalah jaundice (demam kuning).
- Dapat mengelakkan kekejangan dan ketegangan otot semasa hamil (sapu pada betis dan peha)
- Sapuan pada luka bersalin juga dapat mencegah jangkitan kuman, mempercepatkan proses penyembuhan & mengelakkan parut.
- Menghilangkan jerawat/parut, bintik hitam & putih.
- Sebagai minyak urutan bagi rawatan ibu-ibu dalam pantang.

Selain bagus untuk kesihatan dalaman dan luaran, pengambilan VCOA juga digalakkan bagi pasangan suami isteri yang mengalami masalah kesuburan dan sedang merancang untuk mendapatkan zuriat kerana VCOA berfungsi sebagai agen pelincir. 

VCOA juga bertindak untuk mengekalkan kesuburan bagi kaum lelaki mahupun wanita terutamanya yang telah berkahwin.

Ada side effect ke VCOA ni? 

Jangan risau, VCOA tiada side effect kerana ianya bukannya ubat tetapi merupakan supplement / makanan tambahan. Setakat ini, lebih daripada 15 orang yang telah mengamalkan VCOA secara konsisten dah Alhamdulillah berjaya mendapat zuriat. Rezeki itu sememangnya datang daripada Allah, tetapi kita juga harus berusaha untuk mendapatkan sesuatu perkara yang lebih baik.

Soalan yang biasanya diajukan oleh pengguna VCOAntioxidants (VCOA)

ORANG MENGANDUNG BOLEH MAKAN KE? ADA SIDE EFFECT TAK?

Jawapannya BOLEH. Tiada sebarang side effect untuk kandungan, kesihatan mahupun bayi. Ianya 100% daripada minyak kelapa dara Gred A dan diperkaya dengan Vitamin A, D & E. Ada juga sesetengah daripada mereka yang berkongsi VCOA merupakan MILK BOOSTER!

SEWAKTU MENGANDUNG

VCO dapat membekalkan tenaga, mampu mengurangkan rasa keletihan dan InsyaAllah dapat memudahkan proses bersalin. Pengambilan Minyak Kelapa Dara merupakan antara petua untuk memudahkan proses kelahiran. Ia juga boleh mengelakkan jaundice (demam kuning) kepada bayi. Masalah parut harimau atau strechmark dapat dikurangkan & ia lebih baik lagi jika disapukan pada perut.

SEWAKTU MENYUSUKAN
Amalkan VCOA seperti biasa. Bayi juga akan turut mendapat khasiat VCOA dalam masa yang sama untuk kulit yang sihat & putih bersih. Sapukan VCOA pada rambut bayi agar cepat tumbuh. Kandungan Asid Laurik dalam VCOA sangat baik untuk mencegah virus,kulat dan bakteria daripada menyerang ibu dan anak.

SEMASA DALAM PANTANG
Amalkan VCOA seperti biasa, Tiada pantang/bentan. Jadikan VCOA sebagai makanan tambahan anda setiap hari. Badan akan sentiasa bertenaga dan yang paling penting kulit sentiasa lembap dan tidak kering.

Untuk info dan pertanyaan PM/0174271383
FB : Eedazz Zed